Çellonun büyük bir müzik aleti olmasından kaynaklı olarak diğer çalgılara göre bakım ve onarımı daha uğraştırıcıdır. Enstrumanın büyüklüğünden dolayı taşınmasında ve kutusundan çıkarılma işleminde çok dikkatli olunmalı, çelloya bir zarar verilmemelidir. Çello icrası bittikten sonra muhakkak kılıfında muhafaza edilmeli ve gelebilecek hasarlara karşı gerekli tedbirler alınmalıdır. Sizin gözünüzde ufak bir çarpma ya da kırık olarak adlandırılabilecek hasarlar, çelloda ve tınısında çok büyük problemler çıkarıp size yüksek maliyetler çıkarabilir.
Çello çalımı arşe adı verilen diğer adı yay olan bir aparat yardımıyla gerçekleşir. Verimli ses elde edilebilmesi ve sesin tonlu çıkmasını sağlaması için yayın üzerine ağacın özünden yapılan reçine adı verilen bir madde sürülür. Ancak bu sürülen madde zaman içerisinde yaylarda leke oluşumuna sebebiyet vermektedir. Bu yüzden belirli aralıklarla yayın üzerinde oluşan bu birikintiler bir bez yardımıyla dikkatlice temizlenmelidir.
Çellonun gövde bölümünde kullanılan malzemelerle, tel bölgesinin temizliğinde kullanılan malzemeler birbirine göre farklılık göstermektedir. Ağaç bölümünün temizlenmesi ve bakımı için badem yağı gibi besleyici yağlar kullanılır. Bu yağ, pamuk yardımıyla çellonun yüzeyine yedirilir ve bu işlemden önce üzerindeki tozların alınması açısında karbonfiber bezle temizlenir, yağlandıktan sonra kurumaya bırakılır.
Arşe, üzerine reçine sürülmesinden dolayı teller üzerinde bir takım toz birikintileri oluşturmaktadır. Eğer ki bu birikintiler temizlenmezse tellerden alınan verim düşebilir, bu da sese etki edebilir.