Çello, şık bir görünüme sahip ve ifade ettiği kalın ses aralıklarıyla insanları etkilemeyi başarabilmiş perdesiz bir müzik aletidir. Yaylı ve perdesiz enstrümanlar ailesi içerisinde yer alan bu müzik aleti, violin grubunun boyut büyüklüğü olarak 3. Sırasında yer edinmiş bir enstrümanıdır.
Kemanın büyüğü olarak tanınırlık oluşturmuş bu müzik aleti hakkında kaynak kısıtlılığından dolayı maalesef ki yeterli sayıda bilgi bulunmamaktadır. Bizde bu çello kursu İzmir makalemizde çello çalacaklara tavsiye niteliğindeki bu içeriğimizi oluşturduk. Sizde yazımızın ilerleyen bölümlerinde aşağıda yer alan konular ile ilgili bilgi edinebilirsiniz;
- Çello çalmak ne kadar sürede öğrenilir?
- Çello çalmak için gereken özellikler
- Kısa sürede daha iyi çello çalmak için ne yapmalıyım?
Kısa Sürede Daha İyi Çello Çalmayı Nasıl Öğrenebilirim ?
Çello ile ilgili kaynakları yakından incelemeye alın
- Bu müzikal yolculuğa kolay çello parçaları üzerinde bol pratik yaparak başlayın.
- İlk başta zaten çello çalışıyorum yetmez mi? Gibi bir düşünceye kapılsanız da emin olun yetmez. Eğer ki daha kısa sürede daha uzun bir yol kat etmek istiyorsanız çello ile ilgili bilgi seviyenizi arttırmalı ve çeşitli virtüözlerin, yorumcuların videolarını izlemeli, makaleler okumalı ve çello hakkında bilgi edinmelisiniz. Eğer ki bu aşamalardan kendinize ufak dersler çıkarmaya başlarsanız, inanın ki çelloda çok daha sağlıklı ve hızlı bir ilerleyiş sağlayabilirsiniz.
Mutlaka iyi bir eğitmenden destek sağlayın
- Hatalarınızı anında farkına varmanızı sağlayacak, sizi direkt olarak doğru yola yönlendirecek bir eğitmen kim istemez ki? Tabii ki bu konuda doğru ve güvenilir bir tercih yapmanızda oldukça önemli, zira yanlış bir tercih sonucunda doğru bir uygulama yaptığınızı zannederken aslında teknik açıdan oldukça büyük sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka ama mutlaka dalında iyi bir çello eğitmeninden yardım almanızı tavsiye ediyoruz.
Enstrümanınıza özen gösterin ve vakit ayırın
- Bir atasözümüz var doğruluğu herkes tarafından kanıtlanmış ‘’ne kadar ekmek o kadar köfte’’. Siz ne kadar emek harcarsanız karşılığını aynı oranda alırsınız. Günlük yalnızca 15 dakika çalışarak çelloda hızlı ve doğru bir şekilde ilerlemeniz pek mümkün değil. Ancak çalışmalarınızı düzenler ve en azından temel aşamada çalışmalarınızı günlük 1 saat olacak şekilde düzenlerseniz, sizde çellodaki ilerleyişinizi maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.
- Çelloda parmak pozisyonları, çello yay tekniklerine ayrı ayrı zaman ayırıp her birini düzenli bir şekilde çalışmaya aralıksız devam edin.
Ders alıyorsanız, disiplinli olmaya dikkat edin!
- İster hobi amaçlı ister profesyonel olarak çello kursu alın, hiç farketmez! Eğer ki ben kafama taktım, bir an önce çello çalmak istiyorum diyorsanız, zorunluluk olmadığı sürece keyfi olarak ders ertelememenizi öneriyoruz! O hafta pratik yapmaya vakit bulamamış olsanız bile en azından eğitmeninizle geçireceğiniz o 1 saat pratik için bile olsa size inanılmaz katkı sağlayacaktır. Bu yüzden ders vakitlerinizin kıymetini bilin ve çello öğretmeninizi sömüre bildiğiniz kadar sömürmeye bakın ve unutmayın istedikten sonra her şey mümkün, asla vazgeçmeyin!
Çello kursu İzmir blog sayfasını takip etmeyi unutmayın. Etütler, çalışmalar ve faydalı bilgilerin hepsi burada ! Bağlantıya tıklayarak sitemize ulaşabilirsiniz.